Holos Academie | € 295,-

Psoas massage

Deze 2-daagse Masterclass Psoas massage staan in het teken van de enige spier die ons bovenlichaam met ons onderlichaam verbindt: de musculus psoas major. In oosterse geneeswijzen ook wel bekend als “de spier van de ziel”. De psoas spieren zijn diep gelegen rompspieren in ons buik/bekkengebeid en die verbonden zij met de bovenbenen. Ze worden vaak over het hoofd gezien bij onderrug klachten, bekkenproblemen, een verstoorde spijsvertering en klachten aan de rug en schouders. Tijdens deze masterclass leer je wat de relatie is tussen lichamelijke klachten, stress, depressie en traumatische gebeurtenissen en de invloed hiervan op de psoas.

Je hoort tegenwoordig veel over de psoas. Dat je hem sterker moet maken met krachttraining of juist moet oprekken met yoga. Er zijn massages, waarbij de spier met diepe druk of drukpunten wordt gemasseerd. Sommige zeggen dat je de psoas helemaal niet kan masseren vanwege de diepe ligging in het lijf. Er is voor iedere benadering en manier iets te zeggen.

Deze twee dagen gaan we de psoas benaderen vanuit de Holos visie: “zijn met wat er is”.

Tijdens deze masterclass leer je wat de relatie is tussen lichamelijke klachten, stress en traumatische gebeurtenissen en de invloed hiervan op de psoas. Je leert de anatomie, werking en functie van de psoas. Over de werking van je autonome zenuwstelsel en de connectie met de nervus vagus. We gaan op onderzoek uit met oefeningen, aanrakingen én massage. Met oefeningen en massage kun je contact maken met de psoas, waardoor er ruimte kan ontstaan voor ontlading en ontspanning. Je gaat bij jezelf ervaren hoe de psoas aanvoelt en hoe deze aan- en ontspant. Je oefent in tweetallen een massage die is afgestemd op de psoas. Zowel de buik- als de rugzijde worden gemasseerd.

Kijk voor meer informatie en data op de site van Holos Academie.

Bekijk evenement