2-daagse Masterclass | Holos Academie | € 165,-

Masterclass Psycho-peristaliek

In deze praktische masterclass gaan we afgestemd aanraken terwijl we luisteren naar de reactie van de psycho-peristaltiek. We zullen experimenteren met hoe aandacht, intentie en afstand het effect van de aanraking beïnvloeden.

We horen allemaal wel eens het knorren van onze maag of het borrelen diep in onze buik. Meestal associëren we het met honger of voedsel vertering. De peristaltiek is ook hoorbaar als je in een neurologische fase van herstel en rust komt, als we van ‘doen’ naar ‘zijn’ schakelen, waarin we ervaren dat we meer zijn dan onze verwonding.

Binnen de Biodynamiek, een van de lichaamsgerichte therapieën, noemen we het borrelen ook wel ‘Psycho-Peristaltiek’; we koppelen de peristaltiek aan het zelfregulerende vermogen van het lichaam, als een ingang tot (zelf-)heling. Als er geborrel is, is het lichaam aan het herstellen van stressvolle gebeurtenissen. Met de Psycho-peristaltiek worden psychische en emotionele indrukken verteert, ook van gebeurtenissen die lang geleden plaats vonden.

Meer lezen of de data bekijken? Dat kan op de website van Holos Academie.