Op aanvraag | Het Holos Huis | €27,50

Yoga en meditatie workshops

Onze specialist Annemieke de Boer biedt op aanvraag verschillende workshops aan. De kosten zijn €27,50 per persoon.

Workshop Yoga Nidra Meditatie

Diepe ontspanning met innerlijk bewustzijn. De geest is wakker terwijl het lichaam slaapt. Een half uur Yoga Nidra komt neer op 4 uur diepe slaap. Yoga Nidra bevordert de emotionele stabiliteit, brengt je in balans. Een situatie van mindfulness, alleen gewaar zijn, als een getuige van wat is. Yoga Nidra geeft ruimte aan je intuïtie en je creativiteit en stimuleert de vitaliteit en versterkt het immuunsysteem.

De workshop duurt 2 uur en bestaat uit een inleiding, Hatha Yoga, Yoga Nidra. We sluiten af  met thee, geserveerd met dadels en noten.


Workshop Adem en Meditatie

Als je stil staat bij je eigen adem beland je meteen in het hier en nu. Als je gedachten zich bezig houden met je adem kunnen ze zich even nergens anders druk over maken en het wordt rustig in je hoofd en je lichaam ontspant.

De workshop (2 uur) bestaat uit een inleiding, Hatha Yoga, adem meditaties, aandachtmeditaties (mindfulness) en een ontspanning. We sluiten af  met thee, geserveerd met dadels en noten.

Chakra en Naada workshop

Door middel van hatha yoga, naada (klank) yoga en meditatie maken we contact met de energie van de chakra’s. Als we luisteren naar de klanken en mantra’s en zelf ’chanten’, kunnen we de subtiele ruimte (akasha) ervaren die de geest kalmeert en stil maakt. De klanken vergroten de stroom van de energie naar de chakra’s en kunnen ook surya akasha (gouden etherische ruimte) produceren die energieblokkades oplost, meer energie en balans geeft.

Chakra’s zijn de verbinding tussen het kosmische en menselijke en elektromagnetische veld. Via de chakra’s, niveau’s van bewustzijn, verwerken we informatie en ervaringen van onze interactie tussen binnen en buiten wereld, het zijn energiecentra waar die uitwisseling plaats vindt, op bewust en onbewust niveau. Ze bevinden zich in wat we het subtiele lichaam noemen, de bron van onze gevoelens, ze manifesteren zich ook in ons fysieke lichaam en hebben betrekking op ons denken. In het fysieke lichaam zijn ze verdeeld over de lengte van de wervelkolom.

Met het juiste gebruik van de adem zijn klanken en mantra’s een natuurlijke weg naar meditatie. De aandacht gaat naar binnen en in de stilte en ruimte waar we de klanken waarnemen, komen we dichter bij onze innerlijke klank, in contact met onze eigen vibratie, in contact met wie je ten diepste bent.