UITGESTELD | maandelijks | maandagavond | € 20,-

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een bijzondere yogavorm. Door de beoefening van Yoga Nidra kunnen opgehoopte spanningen vrijkomen. Ons westers leven is snel, hectisch en veeleisend. We bouwen steeds meer spanning (lichamelijk, mentaal en emotioneel) op zonder die te ontladen.

Gaan jouw gedachten maar door en door? Is je mobiel altijd aan? Voel je je vaak gestrest? Onderzoek geeft aan dat we gemiddeld meer dan 200 keer per dag op onze mobiel kijken. Deze continue input houdt je geest alert en actief. Als je je hoofd niet uit kan zetten, bouwt mentale spanning steeds maar op.

Op is er zich niks mis met een beetje spanning en stress, het verhoogt vaak je prestatievermogen, mits je daarna weer tot rust komt. Helaas nemen we meestal niet de tijd om weer te ontspannen, we gaan gewoon door. Hierdoor blijft ons stress systeem het grootste deel van de tijd actief. Op een gegeven moment weet je lichaam gewoon niet meer hoe te ontspannen. Yoga Nidra helpt je lichaam het ontspanningssysteem te heractiveren.

Hoe werkt Yoga Nidra

Tijdens de Yoga Nidra lig je in de savasana houding (roerloos op je rug.) Je spreekt met jezelf af dat je niet in slaap valt. Verder volg je de aanwijzingen die worden gegeven. Yoga Nidra is een geleide meditatie, een soort slaap bij volle bewustzijn. Je lichaam rust en je geest is wakker. Die luistert en volgt de instructies op. Lichaam en geest komen tot diepe rust.

Regelmatige beoefening van Yoga Nidra is een succesvolle remedie tegen slapeloosheid. Er zijn diverse onderzoeken naar hoe Yoga Nidra helpt bij allerlei aandoeningen en ziektes. Het opwekken van diepe fysieke, emotionele en mentale ontspanning traint bij regelmatige beoefening de geest om kalm te blijven en onderdrukte gedachten los te laten.

Probeer het zelf. Schrijf je in voor de volgende sessie Yoga Nidra bij het Holos Huis.

Sessies zijn van 20.00-21.15 uur.
Je kunt je inschrijven voor één sessie of voor de hele serie. Het lesgeld voor een losse sessie is € 20. Bij aanmelding voor de hele voorjaarsserie ontvang je 15% korting en betaal je € 52,50 voor 3 Yoga Nidra sessies.

Bekijk evenement