20 september 2019
wekelijks | vrijdagochtend | € 0,-

Yoga voor ontspanning & stressmanagement

Schrijf je in voor een yogales bij het Holos Huis. Met deze vorm van mindful yoga (hatha) word je in iets meer dan een uur helemaal gereset. De lessen ontspannen je en helpen je beter omgaan met stress in je leven. Stress is een lichamelijke reactie op lastige situaties en gebeurtenissen. Als meer van je wordt gevraagd dan je aankan, ontstaat stress. Daarin zijn het vaak zijn het onze eigen verwachtingen die ons voortdrijven.

Verbinden met je lichaam

In de yogahoudingen onderzoek je jouw eigen grenzen en de mogelijkheden van jouw lichaam. Het is van belang om de tijd te nemen om te voelen wat er in je lichaam gebeurt en Christina begeleid je daarbij. Je lichaam communiceert en geeft je continu signalen, maar vaak heb je het verleerd om hiernaar te luisteren. Op de yogamat kun je weer leren naar je lichaam te luisteren. Door je eigen grenzen in de yogahouding te leren respecteren, kun je dit gemakkelijker doorvoeren in de rest van je leven

Kracht en souplesse

Yogahoudingen (asanas) maken je lichaam soepel en krachtig. De asanas rekken je spieren, houden je gewrichten soepel en stimuleren de bloedsomloop. Yoga is de weg om kracht op te bouwen en soepel te worden. Daarbij leg ik de nadruk op worden, want om yoga te beoefenen hoef je niet al lenig te zijn. De asanas bevorderen de souplesse en kracht van je lichaam, je tenen aanraken of een hoofdstand maken is niet het doel. Lichamelijk brengt yoga ook veel vitaliteit terug in je leven. Dit helpt je op termijn om stress te verminderen en beter om te gaan met stress en spanningen.

Adem en focus

In deze vorm van hatha yoga wordt elke houding gedragen door de adem. In de les combineer je ademhaling, beweging en aandacht met elkaar. Door je volle aandacht te richten op het bewegen en je ademhaling ben je alleen bezig met het hier en nu. Alle ruis valt weg en je valt samen met je beweging, met je adem, met jezelf. Zo ontstaat een vitale ontspanning. Het denken krijgt rust. Dit is de ultieme reset.

Wil je dit zelf ervaren? Wil je fysiek en mentaal fit worden? Boek je yogales en stap bij mij op de mat!

Vrijdagmorgen 8.30 – 9.45 uur
Schrijf je in voor een gratis proefles op 20 september!

Lees meer over mij of de yogalessen.

Praktisch
Matten zijn aanwezig.
Lessen zijn op basis van maandabonnement (€ 42,-).

Bekijk evenement