10-daagse opleiding
Holos Academie | € 2.495,-

Holos Ademcoach

De 10-daagse opleiding Holos Ademcoach bij Holos Academie werkt op basis van de holistische visie: het begeleiden van cliënten vanuit een neutrale, niet-oordelende houding bij een proces van zelfonderzoek en bewustwording. Een grondhouding van voelend aanwezig zijn en therapeutische vaardigheden zijn hierbij essentieel.

De adem is een krachtig instrument. Het kan je helpen ontdekken hoe het met je is, zowel fysiek als mentaal, emotioneel en zelfs spiritueel. Zonder adem geen leven. Adem is net als aanraking altijd hier en nu. Ook als je zelf afwezig bent, gaat je adem door. En of je je hier nu bewust van bent of niet, de adem reageert altijd direct op onze ervaring. Iedereen herkent dat de ademhaling stokt tijdens stress en verruimt tijdens ontspanning. Zo kunnen we in de adem lezen wat er met ons gebeurt. Kennis van de adem is daarmee interessant voor (massage)therapeuten, coaches, psychologen, trainers, etc. Voor iedereen die anderen begeleidt in het in contact komen met wat er nu te voelen/ervaren is.

In deze opleiding leer je de adem als instrument in te zetten in je begeleidingswerk. Je wordt opgeleid in het begeleiden van de bewust verbonden ademhaling. Daarnaast krijg je diverse tools, met de adem als basis, waarmee je je cliënt in gesprek, maar ook zelfstandig, kan uitnodigen contact te maken met eigen aanwezigheid in eigen lichaam. Wanneer dit contact er is, kan cliënt eigen koers, waarheid en verlangen leren (her)kennen en verstaan. Na de opleiding ben je in staat om ademsessies te faciliteren aan je cliënten.

Voorafgaand aan de 10-daagse opleiding is deelname aan de 2-daagse Masterclass én een akkoord van de docent verplicht. In de 2-daagse leer je zelf de kracht van de adem kennen en leer je de basis over werken met de ademhaling.

Kijk voor de data en meer informatie op: Holosacademie.nl

Bekijk evenement