10-daagse opleiding
2023 | Holos Academie | € 1.895,-

Focusing Bodywork

De therapeut helpt de cliënt om een liefdevolle innerlijke relatie te ontwikkelen. Het proces, waarin de cliënt vanuit een observerend zelf leert contact maken met zijn lijfelijk gevoelde ervaringsstroom, wordt Focusing genoemd (red. Mia Leijssen).

Focusing is een proces van innerlijk luisteren naar wat je lijf je aanreikt met betrekking tot een vraag, keuze, onopgeloste kwestie, patroon, onbestemd gevoel, thema etc. Het brengt helderheid in relatie tot lichamelijke- en psychische klachten en hulpvragen in de praktijk. In deze opleiding krijgt de behandelaar handvatten aangereikt om te reageren op signalen van het lichaam en complexe processen te begeleiden.

“Het lichaam heeft zelf een genezende kracht”.

De opleiding is uniek, omdat deze speciaal ontwikkeld voor lichaamsgericht- en ervaringsgerichte therapeuten. Aanraken en andere vormen om het lichaamsbewustzijn bij de cliënt te bevorderen krijgen tevens aandacht in deze opleiding.

De grondlegger van Focusing is Eugene Gendlin. In zijn benadering staat subjectieve beleving van de cliënt centraal. Dit maakt de toepassing van Focusing door professionals die lichaamsgericht en/of ervaringsgericht werken tot een logisch gevolg. Het programma komt inhoudelijk overeen met Focusing niveau 1 t/m 4.  De opleiding heeft een ervaringsgericht karakter dat ondersteund wordt door een theoretisch kader.

Praktische informatie

De opleiding is geschikt voor praktiserende (Holos)-masseurs en massagetherapeuten, Rebalancers, Haptotherapeuten en overige professionals, die in hun begeleiding aantoonbaar ervarings- en/of lichaamsgericht werken.

De lessen vinden plaats bij Het Holos Huis. Na afloop van deze opleiding ontvang je een diploma als Focusing Bodywork. De opleiding Focusing van Holos is geaccrediteerd door het SNRO en daarmee door verschillende beroepsverenigingen, waardoor de lesdagen als bij- en nascholingsdagen meetellen. Meer informatie en alle opleidingsdagen vind je op de site van Holos Academie.

Zodra er weer nieuwe opleidingsdata gepland staan vind je dat hier.

Bekijk evenement