4-jarige deeltijdopleiding
HBO-geaccrediteerd | Holos Academie | € 3.625,-

Massagetherapeut

De opleiding tot massagetherapeut gaat verder dan het aanleren van massagetechnieken en medische kennis.  Je leert te werken met de situatie zoals die op dat moment is, zonder deze voor je cliënt te willen veranderen. De deskundigheid van jou als massagetherapeut zorgt ervoor dat je het gebied masseert dat de meeste aandacht vraagt.

Als Holos massagetherapeut begeleid je cliënt in zijn bewustwordingsproces bij alle gevoelens, emoties en gedachten die bij een massage kunnen loskomen. Door deze benaderingswijze kan jouw cliënt zich bewust worden van zijn lichaamswijsheid. In het tweede leerjaar krijg je naast nieuwe massagetechnieken, zoals bindweefselmassage en voetreflexologie ook het vak therapeutische vorming en visie. Je gaat dan aan de slag met gespreksvoering, lichaamstaal, spreken, luisteren, spiegelen, overdracht en tegenoverdracht. Je therapeutische vorming blijft ook in de daaropvolgende jaren een belangrijk onderdeel van alle lessen.

De deeltijd beroepsopleiding tot massagetherapeut duurt vier jaar. De lessen vinden één keer per week plaats op een vaste dag bij Het Holos Huis. De eerste leergang is gelijk aan de opleiding tot masseur. Praktijk en theorielessen wisselen elkaar zo veel mogelijk af.

Wil je meer weten? Op de website van Holos Academie vind je meer informatie over het leerplan, vooropleiding, beroepsperspectief en eventuele vrijstellingen.

Bekijk evenement