8-daagse opleiding
20 september 2021 | Holos academie | € 1.795,-

Maskermaker 2.0

De uitspraak ‘Alle modellen zijn onjuist, maar sommige zijn bruikbaar’ van de statisticus George Box geeft aan dat de waarde van modellen vooral ligt in de praktische toepasbaarheid ervan. Voor het model van de karakterstijlen geldt dat evenzeer. De praktische toepasbaarheid waar deze opleiding Maskermaker 2.0 zich met name op focust is de dynamiek van de karakterstijlen, de specifieke kwaliteiten en valkuilen en hoe dit zichtbaar is in het lichaam door middel van specifieke spanningspatronen. Iedere stijl laat een specifiek spanningspatroon zien, onder andere in de adem. Door dit specifieke spanningspatroon te herkennen en er bewustzijn op te brengen, kan er ruimte komen voor ontspanning.

In deze opleiding vertrekken we vanuit het model van de karakterstijlen, een model dat de lichamelijke uitdrukking en beleving van de cliënt betrekt in het werk. We doen dit vanuit het besef dat wat we bij de cliënt waarnemen voortdurend in beweging is en blijft. Het opmerken en volgen van deze beweging wordt daarbij een wezenlijk onderdeel van de begeleiding.

Deze opleiding is zeer geschikt voor praktiserende (Holos) massagetherapeuten, haptotherapeuten en andere therapeuten op HBO-niveau die werken met het lichaam als totaal. Overige professionals, die in hun begeleiding aantoonbaar ervarings- en lichaamsgericht werken, zijn eveneens welkom.

“Ik ben de karakterstijlen nog meer gaan zien in hun intersubjectieve dynamiek”.

Henne Arnolt Verschuren is opgeleid in gezinstherapie, lichaamsgeoriënteerde psychotherapie en constellatiewerk. Samen met Wibe Veenbaas en Joke Goudswaard schreef hij het standaardwerk ‘De Maskermaker’ over systemisch werk en karakterstijlen. Henne Arnolt gaf 11 jaar leiding aan het instituut Bodymind Opleidingen.

Bekijk evenement