10-daagse training
Systemisch werken via het lichaam | € 2.195,-

Systemisch lichaamswerk

De opleiding Systemisch lichaamswerk is een tiendaagse training voor systemisch werken via het lichaam. Ben je bekend met het begrip systeemwerk, zoals opstellingen? In deze training leer je contact te maken met de zielslaag, jouw essentie, daar waar je verlangen zit. Jouw ziel is verbonden met je familiesysteem en het veld eromheen. Je gaat onderzoeken wat jouw plek is. De oefeningen zijn erop gericht om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Als therapeut leer je aanwezig te zijn vanuit het contact met je aannemend hart, je bedding en het veld. Niet alleen persoonlijke onverwerkte situaties, maar ook trauma’s vanuit het familiesysteem hebben invloed op het fysiek welbevinden en de psychische gesteldheid. Op de zielslaag kun je ervaren hoe je cliënt zijn lichaam bewoont en of hij mee resoneert op het familiesysteem. De sessie is erop gericht om je cliënt steeds meer in contact te brengen met het hier en nu, zijn eigen energie en de plek in het familiesysteem die er voor hem is.

De training systemisch lichaamswerk is bedoeld voor therapeuten die hun manier van werken willen verdiepen en uitbreiden. In de begeleiding zullen we ons afstemmen op ieders kwaliteit, niveau en behoeften. De training is vooral praktisch gericht. Het boek Het Veld van Aandacht hoort bij de training en daarin staat veel achtergrond informatie.  Bekend zijn met familieopstellingen is een voorwaarde. Dat kan zijn in de vorm van het ervaren van opstellingen als het volgen van een training systemisch werk. Systemisch werk op de massagetafel is het belangrijkste onderdeel van de training. Er zullen slechts korte opstellingen gedaan worden om de systemisch werk inzichtelijk te maken. Wanneer je twijfelt of je genoeg systemische basis hebt, neem dan contact op met het secretariaat van Holos.

Van de therapeuten die zich aanmelden, wordt ervaring met systemisch werk gevraagd. Verder maakt het niet uit in welke discipline je bent opgeleid. Meer informatie vind je op de site van de Holos Academie.

Bekijk evenement