Marie-Anne Brands

Marie-Anne Brands

Massagetherapeut i.o.
“Wat voel je nu …?”.

Wat voel je nu? Het lijkt een makkelijke vraag. Maar ik weet -ook uit eigen ervaring- dat schijn bedriegt. We zijn snel geneigd antwoord te geven vanuit ons hoofd, ons denken. Omdat we de tijd niet nemen om even te pauzeren. En te voelen. Maar ook omdat we niet goed weten hoe je dit doet. Hoe ‘weet’ je hoe het is, fysiek, in je lijf, maar ook mentaal en emotioneel? Hoe breng je hier je aandacht naartoe?

Je lichaam is (letterlijk) een groot deel van wie je bent. Het geeft continu signalen af over hoe het met je gaat en wat jouw aandacht nodig heeft. We zijn alleen verleerd die signalen te zien als waardevol. Als wijsheid, de wijsheid van ons lichaam. Gevoelens als angst, onzekerheid, verdriet, maar ook fysieke sensaties als pijn of spanning, het heeft je iets te vertellen. In mijn praktijk nodig ik je uit hier voor een moment bij stil te staan. Je bewust te worden van wat er is. De taal van jouw lichaam te leren verstaan. Ik begeleid je in dit proces met behulp van aanraking (massage), lichaamsgerichte bewustwordingsoefeningen en beweging.

Bij mij was een burn-out nodig om te ontdekken dat dat lichaam van mij ook meedeed. En iets te zeggen had. Het duurde nog even voordat ik de taal van mijn lijf begreep. De afgelopen (ruim) 10 jaar heb ik mij geschoold in (yin & hatha) yoga, mindfulness en meditatie, massage(therapie) en coaching. Alles intuïtief vanuit een holistische visie. Eerst voor mijn eigen ontwikkeling. Later voelde ik dat ik deze lessen en levenservaring niet voor mezelf wilde houden. Maar dat ik dat graag wilde delen. Dat ik er aan bij wilde dragen dat meer mensen kennis kunnen maken met de wijsheid van hun lichaam. Dat er naast denken en doen, ook voelen, weten en zijn is. Dat lichaam, geest en emotie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zowel in mijn praktijk, als in mijn lessen nodig ik je dan ook altijd uit je lichaam antwoord te laten geven op “wat voel je nu?”.

Een sessie kan bij mij bestaan uit (een combinatie van) onderstaande behandelingen.

Wil je graag een behandeling inplannen in het Holos Huis bij Marie-Anne? Neem dan met onderstaande gegevens contact op!

Marie-Anne Brands
06 2865 3913
www.bloomintoyou.nl
info@bloomintoyou.nl

Deze behandeling(en) kan je boeken bij deze specialist

Bindweefselmassage

Lichaamsreflexologie

Bindweefselmassage is een vorm van reflexzonemassage. De huidzones staan namelijk via de zenuwbanen in verbinding met spieren, organen, fascia (peesvlies) en periost (beenvlies).

Lees meer...

Energetische massage

Voelen wat je voelt

Een energetische of haptische massage is een intuïtieve, zachte ontspanningsmassage waarbij het gaat om bewustwording van hoe het met je is. Hoe zit het met jouw levensenergie?

Lees meer...

Focusing

Innerlijk luisteren

Focusing is een proces van innerlijk luisteren naar wat je lijf je aanreikt met betrekking tot een vraag, keuze, onopgeloste kwestie, patroon, onbestemd gevoel, thema etc.

Lees meer...

Klassieke massage

Voel je spierspanning

Zowel geestelijke als lichamelijke spanning kan zich in het lichaam manifesten middels spierspanning. Klassieke massage is vooral gericht op het soepel maken van de spieren.

Lees meer...

Meditatie & mindfulness

Luisteren naar de stilte

Wanneer je lichaam ontspant, zal ook je denken ontspannen. Er ontstaat dan innerlijke rust. Vanuit deze innerlijke rust ben je getuige van je eigen voelen en denken.

Lees meer...

Voetreflexmassage

Weerspiegelt je lichaam

Voetreflexologie werkt op de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen. Dit beïnvloedt de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom van organen en weefsels.

Lees meer...