Natasha~Rachel Numan

Natasha~Rachel Numan

Integratief Counselor
“Het gebied tussen coaching en psychotherapie”.

Hallo, ik ben Natasha~Rachel Numan, 51 jaar en ik heb sinds 2014 een eigen Praktijk voor Integratief Counseling in Utrecht. Ik volg de 4 jarige HBO/WO opleiding MasterTherapeut ECP bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de Counselor en in de ons omringde landen is Counseling al sterk ingeburgerd. Ook zorgverzekeraars werken inmiddels graag met Counselors.

Als Integratief Counselor neem ik het gebied in tussen coaching en psychotherapie. Daar waar coaching onvoldoende resultaat boekt en psychotherapie nog een stap te ver voor je is, kun je bij mij terecht voor laagdrempelige Counseling. Ik bied een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding aan. Ik help je met stress- en psychosomatische klachten, aangeleerd gedrag, verwerking van emotionele problemen, bij zingeving en spirituele vraagstukken.

Ik werk met de gehele mens en neem daarin alle levensgebieden mee: lichamelijk, emotioneel, gedragsmatig, sociaal, cognitief en spiritueel. Ik maak gebruik van en benut de werkzame factoren uit verschillende bestaande therapierichtingen zoals positieve psychologie, hypnotherapie en mindfulness en integreer deze vormen tot een krachtige aanpak. Daarnaast werk ik met verschillende bewustzijnstoestanden waardoor gedrags- en cognitieve patronen doorbroken en veranderd kunnen worden.

Voor een gericht effect hanteer ik de waaktoestand, Mindfulness, absorptietrance en Hypnotherapie. De behandelingen zijn procesgestuurd, zodat je zonder verdere omwegen je doelen kunt behalen. Je werkt altijd aan het vergroten van de zelfverantwoordelijkheid en het zelfhelend vermogen. De behandeling is gericht op bewustzijn van jezelf en je lichaam en op het aanpakken en veranderen van innerlijke conflicten en het integreren van persoonlijkheidsdelen. Als bepaalde patronen, gevoelens
of ervaringen steeds terugkomen in je leven en je hebt het gevoel dat je er geen grip op hebt maar dat juist wèl wilt, dan kun je bij mij terecht voor een laagdrempelig en effectieve aanpak om verandering te bereiken. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Ik ben opgeleid in de Reiki-methode van Usui Shiki Ryoho, erkend door Mikao Usui aan het Nederlof Reiki Instituut in Amsterdam. Reiki behandelingen kunnen ook op afstand worden gegeven en
worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Sinds een jaar heb ik de opleiding Ericksoniaanse Hypnotherapie afgerond en ben ik mede opleider bij de jaaropleiding van Jos van Boxtel.

Contact opnemen met Natasha~Rachel Numan?
Website: www.natasharachelnuman.nl
E-mailadres: info@natasharachelnuman.nl
Telefoonnummer: 06-25140010

Deze behandeling(en) kan je boeken bij deze specialist

Ericksoniaanse Hypnotherapie

Berust op het principe van observatie en utilisatie

Ericksoniaanse hypnotherapie berust op het principe van observatie en utilisatie. Door het observeren en bevestigen van subtiele non-verbale signalen wordt een rechtstreekse communicatie met het onbewuste tot stand gebracht.

Lees meer...

Integratieve Counseling

Werkend met verschillende bewustzijnstoestanden

Vanuit de integratieve benadering werk je met verschillende bewustzijnstoestanden zoals de meditatieve trance (Mindfulness) en absorptietrance (Direct Deep Change). Door deze aanpak kunnen gedrags- en cognitieve patronen doorbreekt en veranderd worden.

Lees meer...

Reiki

De behandeling vindt plaats op de massagetafel

Reiki is een eeuwenoude toegepaste behandelmethode uit Japan waarbij gebruik gemaakt wordt van universele levensenergie om de balans tussen lichaam en geest te onderhouden.

Lees meer...