5 daags | training | € 595,-

Lichaamsgericht werken met kinderen

Kinderen verstaan de taal van de aanraking gemakkelijker dan volwassenen. Zij denken niet na over wat ze voelen. Als kinderen met gevoelens worstelen reageren ze primair en gaan simpelweg ander gedrag vertonen. Soms betekent dat, dat ze contacten vermijden.
Een kind stelt zich alleen open voor contact en aanraking wanneer het zich veilig voelt, wanneer het wordt gezien en wordt verstaan.

Het werken met kinderen vraagt een flexibele en creatieve houding. Een bepaalde veelzijdigheid in je manier van werken, maar ook speelsheid, afstemming en authenticiteit.

Tijdens de 5-daagse training ‘Lichaamsgericht werken met kinderen’ leer je vanuit de holistische visie kinderen te begeleiden in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Behalve het leren toepassen van diverse massages verdiep je je ook in de ontwikkelingspsychologie.

Een kind kan niet los gezien kan worden van zijn/haar sociale omgeving. Daarom wordt er in de training ook aandacht besteedt aan gezinsstructuren, werken met ouders, het afnemen van een anamnese, wet- en regelgeving.

De training is geschikt als je enige ervaring hebt met masseren. Maar óók leerkrachten, hulpverleners en andere professionals die graag de lichaamsgerichte werk willen integreren zijn welkom.

Bekijk evenement