15-daagse opleiding
18 januari Informatiemiddag € 0,- | 21 maart 2020 Opleiding tot Doula € 2.150,-

Doula

Lijkt het je mooi om vrouwen tijdens hun zwangerschap en de periode rondom de bevalling fysiek, mentaal en emotioneel te begeleiden? Dan is de doula-opleiding iets voor jou. Het begeleiden van een zwangere en bevallende vrouw heeft diepe impact op haar en op het kindje dat geboren gaat worden.

Als doula geef je niet-medische begeleiding, bouw je een vertrouwensband op met de zwangere vrouw en sta je haar bij tijdens de bevalling. Met massage, ademhalingstechnieken en je ‘zijnshouding’ stel je gerust waar nodig. Je geeft informatie en coacht de aanstaande ouders op alle fronten. Dit heeft sterke invloed op de emoties van het paar en op de hechting van de pasgeborene en op de sociaal emotionele ontwikkeling van het kindje. Een goede hechting werkt een leven lang door. Sterker nog: het werkt generaties door, omdat de pasgeborene van nu als volwassene dit gevoel van basisvertrouwen doorgeeft aan zijn of haar kinderen.

De Opleiding tot Doula bevat vijftien lesdagen, twee terugkomdagen en persoonlijke (stage)begeleiding. Afhankelijk van je stageperiodes duurt de opleiding 9-18 maanden. De Opleiding tot Doula is erkend door de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s (NBvD). Dit betekent dat de opleiding voldoet aan de kwaliteitscriteria gesteld door deze organisaties.

Zaterdag 18 januari is er een informatiemiddag van 13:30 tot 16:00 om kennis te maken met docenten en om al jouw vragen te stellen. Vanaf 21 maart 2020 kan je starten met de opleiding.

Alle informatie vind je op de site van Opleiding tot Doula.

Bekijk evenement