18-daagse opleiding
Opleiding tot Doula | € 2750,-

Doula Opleiding

Lijkt het je mooi om vrouwen tijdens hun zwangerschap en de periode rondom de bevalling fysiek, mentaal en emotioneel te begeleiden? Dan is de Doula opleiding iets voor jou. Het begeleiden van een zwangere en bevallende vrouw heeft diepe impact op haar en op het kindje dat geboren gaat worden.

Als doula geef je niet-medische begeleiding, bouw je een vertrouwensband op met de zwangere vrouw en sta je haar bij tijdens de bevalling. Met massage, ademhalingstechnieken en je ‘zijnshouding’ stel je gerust waar nodig. Je geeft informatie en coacht de aanstaande ouders op alle fronten. Dit heeft sterke invloed op de emoties van het paar en op de hechting van de pasgeborene en op de sociaal emotionele ontwikkeling van het kindje. Een goede hechting werkt een leven lang door. Sterker nog: het werkt generaties door, omdat de pasgeborene van nu als volwassene dit gevoel van basisvertrouwen doorgeeft aan zijn of haar kinderen.

Kenmerkend voor onze holistische doula opleiding zijn de drie pijlers: hart, hoofd en handen. Die pijlers staan voor empathie, belichaamde professionaliteit en intuïtief handelen. In de opleiding spelen praktijkoefeningen een belangrijke rol. De student wordt toegerust om praktische ondersteuning te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van massage en ademhalingsoefeningen. Ze leert de moeder om meer in contact te komen met haar lichaam, zodat zij met vertrouwen in haar eigen lijf de bevalling ingaat.

De Opleiding tot Doula bevat vijftien lesdagen, twee terugkomdagen en persoonlijke (stage)begeleiding. Afhankelijk van je stageperiodes duurt de opleiding 9-18 maanden. De opleiding is erkend door de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s (NBvD). Dit betekent dat de opleiding voldoet aan de kwaliteitscriteria gesteld door deze organisaties. .

Alle informatie en data vind je op de site van Opleiding tot Doula.

Bekijk evenement