Holoshuis

Behandelingen

Behandelingen

We beginnen een sessie de eerste keer altijd met een intakegesprek. Daarbij kun je vertellen wat er op dit moment speelt bij je. Niet alleen fysieke klachten, maar ook gebeurtenissen en emoties hebben invloed op hoe je je voelt. Afhankelijk van je wens of hulpvraag, bespreekt de specialist met jou voor welke behandeling of techniek er wordt gekozen. Een behandelsessie zal ook vaak uit een combinatie van technieken bestaan. Na afloop is er tijd om te bespreken wat er is ervaren. Hieronder volgt een greep uit de behandelingen en/of technieken die onze masseurs en therapeuten gebruiken, zodat je alvast een indruk kunt krijgen.

Holistische Massage

De taal van je lichaam verstaan

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je geest uit zich door middel van je lichaam (bijvoorbeeld door fysieke klachten). Gedachten en gevoelens van dit moment, maar ook die uit het verleden, laten zich zien in het lichaam. We zijn echter verleerd hier naar te luisteren. Via aanraking en massage kun je deze ‘taal van je lichaam’ weer leren verstaan.

Lees meer...

Ericksoniaanse Hypnotherapie

Berust op het principe van observatie en utilisatie

Ericksoniaanse hypnotherapie berust op het principe van observatie en utilisatie. Door het observeren en bevestigen van subtiele non-verbale signalen wordt een rechtstreekse communicatie met het onbewuste tot stand gebracht.

Lees meer...

Integratieve Counseling

Werkend met verschillende bewustzijnstoestanden

Vanuit de integratieve benadering werk je met verschillende bewustzijnstoestanden zoals de meditatieve trance (Mindfulness) en absorptietrance (Direct Deep Change). Door deze aanpak kunnen gedrags- en cognitieve patronen doorbreekt en veranderd worden.

Lees meer...

Reiki

De behandeling vindt plaats op de massagetafel

Reiki is een eeuwenoude toegepaste behandelmethode uit Japan waarbij gebruik gemaakt wordt van universele levensenergie om de balans tussen lichaam en geest te onderhouden.

Lees meer...

Chi Gong

Moving into connection

Chi Gong and Tai Chi are ancient forms of Chinese exercise which have been practised for hundreds of years. The soft yet strong, flowing movements, combined with meditative breathing & mind focus, help to develop a deep sense of connection within our bodies and minds.

Lees meer...

Pregnancy Massage

Relaxing and connecting

A massage to help relax and connect mother and baby during their pregnancy journey together.

Lees meer...

Burn-out recovery massage

Soften back to balance

This is a massage treatment to help soften the journey back to equilibrium, after a period of burn-out.

Lees meer...

Body de-armouring

Bevrijdt je energie

Body de-armouring ontdoet je lichaam van fysieke, emotionele en energetische blokkades, remmingen en inprentingen.

Lees meer...

Bindweefselmassage

Lichaamsreflexologie

Bindweefselmassage is een vorm van reflexzonemassage. De huidzones staan namelijk via de zenuwbanen in verbinding met spieren, organen, fascia (peesvlies) en periost (beenvlies).

Lees meer...

Chakramassage

Zicht op je emoties

Chakramassage geeft inzicht in de eigen energiebalans. Chakra’s zijn energiecentra, stadia van bewustzijn, die bij je lichaam horen. Ieder chakra heeft zijn eigen lichamelijke en geestelijke functie.

Lees meer...

Energetische massage

Voelen wat je voelt

Een energetische of haptische massage is een intuïtieve, zachte ontspanningsmassage waarbij het gaat om bewustwording van hoe het met je is. Hoe zit het met jouw levensenergie?

Lees meer...

Focusing

Innerlijk luisteren

Focusing is een proces van innerlijk luisteren naar wat je lijf je aanreikt met betrekking tot een vraag, keuze, onopgeloste kwestie, patroon, onbestemd gevoel, thema etc.

Lees meer...

Holistic Pulsing

Loslaten door beweging

De ritmische bewegingen die bij pulsing op lichaam wordt ingezet, is voelbaar in het hele lichaam. Zo kan de masseur je ook op andere plaatsten aanraken, dan waar direct handcontact is.

Lees meer...

Klassieke massage

Voel je spierspanning

Zowel geestelijke als lichamelijke spanning kan zich in het lichaam manifesten middels spierspanning. Klassieke massage is vooral gericht op het soepel maken van de spieren.

Lees meer...

Meditatie & mindfulness

Luisteren naar de stilte

Wanneer je lichaam ontspant, zal ook je denken ontspannen. Er ontstaat dan innerlijke rust. Vanuit deze innerlijke rust ben je getuige van je eigen voelen en denken.

Lees meer...

Meridianenmassage

Netwerk van energie

De twaalf hoofdmeridianen uit de Chinese geneeskunde omvatten een onzichtbaar netwerk dat alle organen met elkaar verbindt en hun energie verspreidt door het hele lichaam.

Lees meer...

Rebalancing

Resetten van binnenuit

Rebalancing is een diepgaande vorm van massage op de spieren, het bindweefsel en de gewrichten. De intensieve massage helpt je meer bewust en aanwezig te zijn in je lijf en spanning los te laten.

Lees meer...

Systemisch werk

Via het lichaam

Van welke systemen maak jij deel uit? Bewustwording van wat jouw plek is in bijvoorbeeld je familiesysteem geeft soms inzichten die je helpen om te gaan met klachten.

Lees meer...

Triggerpoints

Ontknopen met massage

Triggerpoints zijn verkrampingen in spieren als gevolg van overbelasting, verkeerde belasting, of onbewuste, constante spanning, bijvoorbeeld door een verkeerde houding.

Lees meer...

Voetreflexmassage

Weerspiegelt je lichaam

Voetreflexologie werkt op de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen. Dit beïnvloedt de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom van organen en weefsels.

Lees meer...

Zwangerschaps massage

Ontspanning voor moeder en kind

Een zwangerschapsmassage is vooral gericht op rust en ontspanning op die gebieden waar de belasting het meest aanwezig is, zoals rondom schouderbladen, bekken, onderrug, en benen.

Lees meer...