Wekelijkse yogalessen | Het Holos Huis | € 130,-

Yoga & meditatie lessen

De wekelijkse yoga-lessen zijn Saswitha hatha yoga. Adem, aandacht en het besef van de relatie tussen lichaam, adem en bewustzijn staan centraal in deze lessen. Aandacht bij wat je doet als je het doet, aandacht waar je bent, in het hier en nu. We beoefenen saakshi, het observeren van jezelf in je handelen, voelen en denken, zonder actie, erop in te gaan, te oordelen of je er mee te identificeren. Saakshi is keuzeloos gewaar zijn, als een stille getuige van wat is, je leert jezelf beter kennen en te ontdekken wie je werkelijk bent.

Over yoga
Via yoga krijg je handvatten aangereikt om stress te beheersen, ontspanning en evenwicht te ervaren en dat zelf toe te passen in je dagelijkse leven voor een dynamisch evenwicht in goede en slechte tijden. Yoga is een beproefde methode om je bewustzijn te verruimen en de wervelingen van het denken te beheersen. Via dynamische en statische oefeningen (asana’s) werk je aan je kracht en souplesse met de adem als de stille motor die de beweging draagt. Adem en meditatieoefeningen verbeteren je concentratie en versterken je immuunsysteem. Je wordt je meer bewust van je grenzen en je mogelijkheden, van wat je wil en wil laten, wat je voelt en voelt wat kan.

Docent
De lessen worden gegeven door Annemieke de Boer. Ze geeft inmiddels meer dan 20 jaar yogales. Over de jaren heeft ze op verschillende plekken en aan diverse doelgroepen in Utrecht lesgegeven. Van jongeren, mensen met beperkingen, top-roeiers tot en met volwassenen in alle leeftijden. Haar opleiding heeft ze genoten bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte waar ze nog steeds een sterke verbondenheid mee voelt. Ze heeft zich verdiept in yogafilosofie, advaita tantra, vedanta, chakrapsychologie, microchakrapsychologie, svar en naada yoga.

Praktische informatie
De lessen vinden wekelijks plaats op dinsdag- en donderdagavond. De agenda vind je hier.

Een proefles kost € 9,50. Een blok à 10 lessen kost €140,-.
In overleg is het mogelijk om een losse les te volgen voor €16,-. Daarnaast ben ik partner van de U-pas.

Je kunt je bij Annemieke aanmelden door te mailen naar annemieke@viayoga.nl of te bellen naar 06-53 20 53 53. Kijk voor meer informatie op www.viayoga.nl