Sarah Zolondz-Reeder

Sarah Zolondz-Reeder

Systemisch coach
“Durf te voelen’ en je innerlijk weten te volgen”.

Ik ben Sarah Zolondz Reeder, systemisch coach, HR consultant, trainer en procesbegeleider. Ik volgde meerdere opleidingen familieopstellingen en combineer die met mijn werk in het HR veld.

Wat is een (familie-) opstellingen

Een opstelling is een weergave van jouw innerlijk. Het geeft een beeld waar bepaalde gedragspatronen dieperliggend vandaan komen. Het geeft inzicht in waarom ‘je doet wat je doet’ en wat het vraagt om daar anders mee om te gaan.

De systemische aanpak gaat er vanuit dat de systemen waarin we leven een grote invloed hebben op je manier van handelen. Een voorbeeld van een systeem is je gezin, je vriendengroep, de plek waar je studeert of bijvoorbeeld je sportclub. Het eerste systeem is je familiesysteem, je gezin van herkomst. Gedragspatronen, overtuigingen en ideeën vandaag de dag vinden vaak hun oorsprong in dat systeem. Je benadert problemen of vraagstukken privé en zakelijk daardoor vanuit dat perspectief. Gewoon omdat je niet beter weet, je hebt het zo geleerd. Die manier van doen ‘kopieer’ je in andere systemen: tijdens je werk, op het schoolplein, bij je vriendengroep.

Wanneer doe je een familieopstelling?

Als je het gevoel hebt dat

 • Je aan het overleven bent in plaats van leven
 • Je niet gezien en gehoord voelt
 • Je continu tegen de stroom in aan het zwemmen bent
 • Het lastig is om jezelf op de eerste plaats te zetten
 • Je te veel hooi op je vork neemt, of je te verantwoordelijk voelt voor alles en iedereen
 • Het contact met geliefden, familie of vrienden prettiger kan, maar je niet weet hoe
 • Je hoog sensitief bent en daardoor je eigen gevoel niet goed kan onderscheiden van de ander
 • Je van jezelf geen fouten mag maken
 • Je het lastig vindt om grenzen te stellen
 • Je aan alles twijfelt en het gevoel hebt niet op de goede plek te zitten
 • Je kinderen gedrag vertonen waar je je zorgen om maakt

De systemische benadering kan je helpen anders te kijken naar vastgeroeste patronen. Door dieperliggend te kijken ontdekken we waar ze vandaan komen. Vaak kan er door een opstelling beweging ontstaan.

Mijn missie
In veel bedrijven wordt met name je hoofd gestimuleerd. Het najagen van targets, KPI’s en jaarplannen wordt een doel op zich, in plaats van dat ze middel zijn om wat je werkelijk verlangt te bereiken. Ik denk dat de tijd van ‘managen en beheersen’ voorbij is en heb als missie om binnen bedrijven het hoofd en hart meer op een lijn te brengen.

Om een sessie te boeken kun je contact opnemen door te mailen naar sarah@soulstrategies.nl. Meer weten over mijn werk en sessies? Breng dan een bezoekje aan mijn website http://www.soulstrategies.nl.

Deze behandeling(en) kan je boeken bij deze specialist

Systemisch werk

Via het lichaam

Van welke systemen maak jij deel uit? Bewustwording van wat jouw plek is in bijvoorbeeld je familiesysteem geeft soms inzichten die je helpen om te gaan met klachten.

Lees meer...