8-daagse opleiding | € 1.895,-

Maskermaker 2.0

Als begeleider proberen we vaak zicht te krijgen op waar de cliënt ‘vandaan komt’, wat diens ‘overlevingsstrategie’ is. Tijdens deze opleiding leer je werken met het model van de karakterstijlen.

De praktische toepasbaarheid waar deze opleiding Maskermaker 2.0 zich met name op focust is de dynamiek van de karakterstijlen, de specifieke kwaliteiten en valkuilen en hoe dit zichtbaar is in het lichaam door middel van specifieke spanningspatronen. Iedere stijl laat een specifiek spanningspatroon zien, onder andere in de adem. Door dit specifieke spanningspatroon te herkennen en er bewustzijn op te brengen, kan er ruimte komen voor ontspanning.

In deze opleiding vertrekken we vanuit het model van de karakterstijlen, een model dat de lichamelijke uitdrukking en beleving van de cliënt betrekt in het werk. We doen dit vanuit het besef dat wat we bij de cliënt waarnemen voortdurend in beweging is en blijft. Het opmerken en volgen van deze beweging wordt daarbij een wezenlijk onderdeel van de begeleiding. Je leert over deze beweging en over de 4 posities binnen ieder van de karakterstijlen. Iedere positie vraagt van jou als begeleider net een ander accent in je benadering en je interventies. Daarnaast onderzoeken we wat er op dit gebied gebeurt in de relatie tussen begeleider en cliënt.

Wil je meer informatie lezen en de data bekijken? Die vind je op de website van de Holos Acadamie.

Bekijk evenement