8-daagse opleiding | € 1.895,-

Opleiding Maskermaker voor lichaamswerk

We dragen allemaal maskers. Maskers die onze pijnen en kwetsbaarheid verbergen voor onszelf én onze buitenwereld. Patronen en houdingen die we aannemen om niet te hoeven tonen hoe geraakt we zijn. We ontwikkelen deze maskers in reactie op onveilige en pijnlijke ervaringen in de vormende jaren van onze kindertijd.

Het is een wijze van overleven, maar zonder bewustzijn kunnen deze maskers de levendigheid uit het leven halen en onze natuurlijk stroom belemmeren. En exact dat maakt ze zo interessant om mee te werken in therapeutisch lichaamswerk. Maskers uiten zich namelijk in gedrag, maar ook in gestalte en de manier waarop iemand zich letterlijk door de wereld beweegt.

Inhoud

Tijdens deze opleiding wordt er bewustzijn gebracht bij deze verschillende maskers, ook wel karakterstijlen genoemd. Je leert ze herkennen in je cliënten en in jezelf. Daarnaast ontwikkel je inzicht in de oorsprong van de verschillende karakterstijlen. We doen dit vanuit het besef dat wat we bij de cliënt waarnemen voortdurend in beweging is en blijft. Het opmerken en volgen van de beweging is een wezenlijk onderdeel van de begeleiding. Deze opleiding is specifiek ontwikkeld voor lichaamswerk. Dat wil zeggen voor lichaamsgerichte therapeuten en de toepasbaarheid op hun lichaamsgerichte praktijk.

Wil je meer informatie lezen en de data bekijken? Die vind je op de website van de Holos Acadamie.

Bekijk evenement