Marijke Steenbergen

Marijke Steenbergen

Massagetherapeut
“Zelfcompassie is belangrijk om heel te worden”.

Ik ben een Holos massagetherapeut en daarnaast beoefen ik mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh. Holos massagetherapie maakte mij ervan bewust dat ik veel spanning in mijn lijf had.

Die spanning had mij veel te vertellen. Bijvoorbeeld de gewoonte om steeds maar door te gaan, kiezen op elkaar en doorzetten. Maar ook een inhouden, mijzelf niet altijd laten zien omdat ik dingen in mijzelf afkeurde. Die mochten er niet zijn. Dit zorgde voor o.a. fysiek ongemak. De visie van Holos, ‘Zijn met wat is’, bleek voor mij niet zo eenvoudig als het lijkt.

Het ontwikkelen van meer opmerkzaamheid of mindfulness was nodig om bepaalde patronen te gaan doorzien. Dit oefenen in opmerkzaamheid doe ik in de traditie van Zenmeester Thich Nhat Hanh. Ik co-begeleid inmiddels een Sangha (meditatie groep) en ben lid van de Orde van Interzijn. Dit is een lekenorde, die samen met nonnen en monniken, de visie van Thich Nhat Hanh in de wereld wil uitdragen. Mijn ervaring en kennis uit deze traditie gebruik ik in mijn praktijk.

Daarnaast maak ik ook graag gebruik van focussen. Zowel focussen als mindfulness zijn manieren om op een vriendelijke, milde manier naar jezelf te kijken. Juist deze zelfcompassie is naar mijn idee belangrijk om heel te worden, zodat ook de dingen die je in jezelf afwijst er weer mogen zijn. Voor mij is zelfacceptatie een doorgaand proces. En de leer van de Boeddha is hierbij mijn kompas in een continue veranderende wereld.

Voor informatie over mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh: www.aandacht.net

Wil je graag een behandeling inplannen in het Holos Huis bij Marijke? Neem dan met onderstaande gegevens contact op!

Marijke Steenbergen | 06 51 238 538 | luisterrijkmassage.nl | info@luisterrijkmassage |

Deze behandeling(en) kan je boeken bij deze specialist

Bindweefselmassage

Lichaamsreflexologie

Bindweefselmassage is een vorm van reflexzonemassage. De huidzones staan namelijk via de zenuwbanen in verbinding met spieren, organen, fascia (peesvlies) en periost (beenvlies).

Lees meer...

Chakramassage

Zicht op je emoties

Chakramassage geeft inzicht in de eigen energiebalans. Chakra’s zijn energiecentra, stadia van bewustzijn, die bij je lichaam horen. Ieder chakra heeft zijn eigen lichamelijke en geestelijke functie.

Lees meer...

Energetische massage

Voelen wat je voelt

Een energetische of haptische massage is een intuïtieve, zachte ontspanningsmassage waarbij het gaat om bewustwording van hoe het met je is. Hoe zit het met jouw levensenergie?

Lees meer...

Focusing

Innerlijk luisteren

Focusing is een proces van innerlijk luisteren naar wat je lijf je aanreikt met betrekking tot een vraag, keuze, onopgeloste kwestie, patroon, onbestemd gevoel, thema etc.

Lees meer...

Holistic Pulsing

Loslaten door beweging

De ritmische bewegingen die bij pulsing op lichaam wordt ingezet, is voelbaar in het hele lichaam. Zo kan de masseur je ook op andere plaatsten aanraken, dan waar direct handcontact is.

Lees meer...

Klassieke massage

Voel je spierspanning

Zowel geestelijke als lichamelijke spanning kan zich in het lichaam manifesten middels spierspanning. Klassieke massage is vooral gericht op het soepel maken van de spieren.

Lees meer...

Meditatie & mindfulness

Luisteren naar de stilte

Wanneer je lichaam ontspant, zal ook je denken ontspannen. Er ontstaat dan innerlijke rust. Vanuit deze innerlijke rust ben je getuige van je eigen voelen en denken.

Lees meer...

Meridianenmassage

Netwerk van energie

De twaalf hoofdmeridianen uit de Chinese geneeskunde omvatten een onzichtbaar netwerk dat alle organen met elkaar verbindt en hun energie verspreidt door het hele lichaam.

Lees meer...

Triggerpoints

Ontknopen met massage

Triggerpoints zijn verkrampingen in spieren als gevolg van overbelasting, verkeerde belasting, of onbewuste, constante spanning, bijvoorbeeld door een verkeerde houding.

Lees meer...

Voetreflexmassage

Weerspiegelt je lichaam

Voetreflexologie werkt op de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen. Dit beïnvloedt de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom van organen en weefsels.

Lees meer...