Marijke Steenbergen

Marijke Steenbergen

Massagetherapeut
“The way out, is in”.

Sinds 2006 werk ik als massagetherapeut. Ik heb de 4-jarige massagetherapie opleiding bij Holos gevolgd. Daarna heb ik nog diverse lichaamsgerichte nascholingen gedaan waaronder focusing bodywork, trauma en regulatie en ademcoaching.

Ik beoefen mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh en ben lid van de Orde van Interzijn. Dit is een lekenorde, die samen met nonnen en monniken, de visie van Thich Nhat Hanh in de wereld wil uitdragen. Mijn ervaring en kennis uit deze traditie, gebruik ik ook in mijn praktijk. Ik ben co-begeleider van een meditatiegroep.

Holos massagetherapie kan helpen weer grond onder je voeten te voelen, wanneer je het contact met jezelf of je lichaam dreigt te verliezen door ingrijpende gebeurtenissen, stress, burnout, spannings- of fysieke klachten.

Maar ook als je graag door middel van een aandachtige massage op adem wilt komen of bij jezelf stil wilt staan, ben je van harte welkom.

Als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, krijg je bij een groot aantal verzekeraars een gedeelte vergoed.

Kijk voor meer informatie op: www.luisterrijkmassage.nl

Marijke Steenbergen | 06 51 238 538 | luisterrijkmassage.nl | info@luisterrijkmassage.nl |

Deze behandeling(en) kan je boeken bij deze specialist

Bindweefselmassage

Lichaamsreflexologie

Bindweefselmassage is een vorm van reflexzonemassage. De huidzones staan namelijk via de zenuwbanen in verbinding met spieren, organen, fascia (peesvlies) en periost (beenvlies).

Lees meer...

Chakramassage

Zicht op je emoties

Chakramassage geeft inzicht in de eigen energiebalans. Chakra’s zijn energiecentra, stadia van bewustzijn, die bij je lichaam horen. Ieder chakra heeft zijn eigen lichamelijke en geestelijke functie.

Lees meer...

Energetische massage

Voelen wat je voelt

Een energetische of haptische massage is een intuïtieve, zachte ontspanningsmassage waarbij het gaat om bewustwording van hoe het met je is. Hoe zit het met jouw levensenergie?

Lees meer...

Focusing

Innerlijk luisteren

Focusing is een proces van innerlijk luisteren naar wat je lijf je aanreikt met betrekking tot een vraag, keuze, onopgeloste kwestie, patroon, onbestemd gevoel, thema etc.

Lees meer...

Holistic Pulsing

Loslaten door beweging

De ritmische bewegingen die bij pulsing op lichaam wordt ingezet, is voelbaar in het hele lichaam. Zo kan de masseur je ook op andere plaatsten aanraken, dan waar direct handcontact is.

Lees meer...

Klassieke massage

Voel je spierspanning

Zowel geestelijke als lichamelijke spanning kan zich in het lichaam manifesten middels spierspanning. Klassieke massage is vooral gericht op het soepel maken van de spieren.

Lees meer...

Meditatie & mindfulness

Luisteren naar de stilte

Wanneer je lichaam ontspant, zal ook je denken ontspannen. Er ontstaat dan innerlijke rust. Vanuit deze innerlijke rust ben je getuige van je eigen voelen en denken.

Lees meer...

Meridianenmassage

Netwerk van energie

De twaalf hoofdmeridianen uit de Chinese geneeskunde omvatten een onzichtbaar netwerk dat alle organen met elkaar verbindt en hun energie verspreidt door het hele lichaam.

Lees meer...

Triggerpoints

Ontknopen met massage

Triggerpoints zijn verkrampingen in spieren als gevolg van overbelasting, verkeerde belasting, of onbewuste, constante spanning, bijvoorbeeld door een verkeerde houding.

Lees meer...

Voetreflexmassage

Weerspiegelt je lichaam

Voetreflexologie werkt op de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen. Dit beïnvloedt de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom van organen en weefsels.

Lees meer...