29 juni 2023

Masterclass Aanraken in Adem

2-daagse masterclass

In deze 2-daagse Masterclass Aanraken in Adem leer je werken met de adem als instrument in begeleidingswerk. Tijdens deze 2 dagen leer je in theorie en in praktijk over het interpreteren van en het werken met de ademhaling.

Net als aanraking, kunnen we ademhaling alleen hier en nu ervaren. Elk moment weer, we kunnen tenslotte niet gisteren of morgen ademhalen. Hoe de adem komt en gaat geeft dus directe informatie. De adem spiegelt altijd wat er nu in ons leeft.

“In de adem kunnen we direct ervaren hoe wij nu in ons vel zitten. Je kent het wel. Als we stress hebben schiet de adem omhoog, als iets te spannend wordt dan stopt het. Je zou ook kunnen zeggen, zoals we ademen, zo staan we in ons leven. En het mooie is, de adem liegt nooit”.

Aanraken in adem, is als aanraken van binnenuit. Wat leeft er in onze binnenwereld? Wat gebeurt er als we hier in blijven ademen? Ademen is voelen, blijven ademen nodigt uit om te blijven voelen. Wanneer we blijven ademen, komt dat wat vastgezet of weggestopt was weer in beweging. Zo is de adem een krachtig instrument om contact te vergroten met eigen lichaam en ervaring. Hoe je hier gericht mee kan werken, leer je in deze Masterclass.

Je gaat op onderzoek in jezelf en met de ander. Wat is het effect van blijven ademen? Ben je je bewust van je eigen ademhaling tijdens je begeleiding? Wat gebeurt er als je voller ademt? Hoe kan aanraking en bewuste ademhaling elkaar versterken? Waarom zou je de cliënt uitnodigen in de buik te ademen? Wat is het verschil tussen ademhaling door de neus en de mond? Wat doet verbonden ademen als therapievorm? Welke interventies kun je toepassen?

Kijk voor meer informatie, meer data en om je aan te melden voor de masterclass op: Holosacademie.nl. Deze tweedaagse masterclass is de ingangseis voor tiendaagse opleiding tot Holos Ademcoach.

Bekijk evenement